Tranbärssylt

Mer info

  • Ingredienser:

    5-6 dl tranbär
    2 msk vatten
    0,5-0,75 dl xylitol/björksocker (smaka av)
    1/2 tsk vaniljpulver

  • Instruktioner:

     

    Koka tranbären med vatten, xylitol och vaniljpulver, tills bären blivit mjuka och mosiga.
    Ta av från plattan och låt svalna. Förvara i kylen och tänk på att sylten inte håller lika länge som vanlig sylt eftersom xylitol inte konserverar som socker, men den håller upp till en vecka utan problem. Passar bra med t ex saffransostkaka.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt