Ostkaka med saffran

Mer info

  • Ingredienser:

    3 ägg
    1/4 dl xylitol (björksocker)
    3-4 droppar bittermandelessens
    1 nypa salt
    1/2 tsk vaniljpulver
    0,5 g saffran
    250 g keso
    250 g kesella
    1 dl grädde
    1/2 dl mandelspån

    Till servering:
    vispad grädde & tranbärssylt

  • Instruktioner:


    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ihop ägg och xylitol.
    3. Rör ihop med resten av ingredienserna förutom mandelspånen.
    4. Häll smeten i en smörad form och strö över mandelspånen.
    5. Grädda i ugnen ca 30 min eller tills den stabiliserat sig.

    Servera ostkakan med hemmagjord tranbärssylt och vispad grädde.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt