Pavlova med chokladmarängbottnar
Mer info
-
Ingredienser:
Chokladmarängbottnar:
50 g mörk choklad
6 st stora äggvitor
1,5 dl xylitol (björksocker)
3 msk kakao
1 msk Maizena majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinägerFyllning:
4 dl vispgrädde
50 g blåbär (färska eller tinade)
100 g färska skivade jordgubbar
100 g hallon (färska eller tinade) -
Instruktioner:
Instruktioner1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna.
3. Rita tre cirklar ca 15 cm i diameter på bakplåtspapper.
4. Placera dem långt från varandra utan att komma för nära kanten.
5. Vänd på bakplåtspappret och lägg det på en plåt.
6. Vispa äggvitorna till mjukt skum.
7. Tillsätt xylitol lite i taget och vispa till en fast marängsmet.
8. Tillsätt kakao och majsstärkelse i marängen.
9. Tillsätt vinäger och blanda till en jämn smet.
10. Rör försiktigt ner den smälta chokladen.
11. Fördela marängsmeten i cirklarna på bakplåtspappret.
12. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 120–125 grader.
13. Grädda i 1 h, eller något mer. Bottnarna ska vara hårda och krispiga runt kanten men fortfarande sega i mitten.
14. Stäng av ugnen och låt bottnarna stå kvar i eftervärmen med ugnsluckan på glänt tills ugnen är sval.
15. Vispa grädden tills den börjar tjockna.
16. Lägg den första tårtbottnen på ett tårtfat.
17. Bred på grädde och lägg på lite av de färska eller tinade bären.
18. Upprepa med nästa botten. Lägg den tredje botten överst.
19. Toppa tårtan med ett lager grädde och bär.
Med inspiration från Lomelinos tårtor av Linda Lomelinos.
Emelie Kamp
Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.
Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.
www.emeliekamp.com