Mintchokladfudge

Mer info

  • Ingredienser:
    2,5 dl grädde
    5 msk kakao
    1 tsk pepparmintsarom (eller ca 5-10 droppar pepparmintolja)
    0,5 tsk salt
    25 g rumsvarmt smör
    några droppar vaniljextrakt
  • Instruktioner:

     

    1. Olja en avlång bakform, ca 10x30 cm.

    2. Blanda grädde, xylitol, kakao, pepparmintsarom och salt i en tjock bottnad kastrull. Rör så att det blandas väl.

    3. Koka upp och låt koka kraftigt ca 25 min. Dra då och då med en trägaffel mot kant och botten.

    4. Fudgen är klar när temperaturen är 125 grader, eller när smeten kan formas till en kula.

    5. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smör och vaniljextrakt/arom.

    6. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något. Häll upp den i den smorda formen. Låt stelna.

    7. Stjälp upp fudgen på en skärbräda, skär den i bitar med en varm kniv och förvara i kylskåp.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt