Kanel- & kardemummakaka
Mer info
-
Ingredienser:
Kakan
100 g osaltat smör
4 ägg
1,5 msk xylitol (björksocker)
1 dl vispgrädde
1 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 msk stött kardemumma
2 tsk bakpulverFyllning
50 g osaltat smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kanel
1 msk xylitol (björksocker)Garnering
mandelspån eller
hackade nötter -
Instruktioner:
Kaka
Smält smöret. Vispa ägg och xylitol poröst. Blanda ner smöret och grädden i äggsmeten. Blanda alla övriga ingredienser i en skål och rör ner dem i smeten.Fyllning
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och blanda runt väl.Klä en sockerkaksform på 1,5 liter med bakplåtspapper. Häll hälften av smeten i formen och sprid ut fyllningen ovanpå. Täck med resten av smeten. Strö mandelspån över och tryck till dem lite lätt. Grädda i 175 grader i ca 30 min. Känn med en sticka att kakan är torr.
Njut av kakan varm eller avsvalnad.
Orginalreceptet kommer från "Baka med LCHF" av Mariann Andersson
Emelie Kamp
Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.
Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.
www.emeliekamp.com