Kanelbullar

Mer info

  • Ingredienser:

    4 ägg och 1 gula
    0,75 dl xylitol (björksocker)
    50 gram smält smör
    1 dl mjölk eller grädde
    1 tsk kardemumma
    1 dl mandelmjöl
    0,5 dl kokosmjöl
    4 msk fiberhusk
    2 tsk bakpulver

    Fyllning & topping:
    50 gram supermjukt smör och kanel
    1 uppvispad äggvita till pensling
    lite hackade hasselnötter

  • Instruktioner:

     

    1. Vispa ägg och stevia fluffigt (gärna upp till 5 min). Häll i mjölk/grädde och smöret, blanda väl. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten. Låt smeten svälla i minst 5 min.

    2. Kavla ut degen mellan två oljade bakplåtspapper, och dra loss översta pappret. Se till att smöret är väldigt mjukt och bred ut det över degen. Pudra rikligt med kanel över. Om du vill ha söt fyllning går det bra att blanda kanel med en gnutta stevia till önskad sötning och sedan pudra blandningen över smöret. Rulla sedan ihop degen som en rulltårta.

    3. Skär "rulltårtan" i bitar och lägg i bullformar. Pensla med ägg och strö över nötterna.

    4. Grädda i 175 grader i ca 15 min.

    Med inspiration från "Mariannes LCHF mat & bak"

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt