Vaniljglass med "nutellarippel"
Mer info
-
Ingredienser:
3 dl grädde
2 dl mjölk
0,75 dl xylitol (björksocker)
1 krm bourbon vaniljpulver
3 äggulorSockerfri hasselnötskräm (sockerfri "nutella") till rippel.
-
Instruktioner:
1. Häll mjölk, sötning, äggulor och vaniljpulver i en kastrull. Vispa med handvisp under uppvärmning i ca 5 min på medelvärme. Smeten ska tjockna något men får inte koka upp!
2. Ta av kastrullen från värmen och sätt i kallt vattenbad för att svalna. Rör om lite i början så smeten inte klumpar sig under nedkylning.
3. Vispa grädden och rör försiktigt ner den i den nedkylda glassmeten. Om du har ont om tid går det bra blanda ner grädden ovispad.
4. Häll smeten i din glassmaskin och följ instruktionerna för den glassmaskin du har.
5. Lägg över lite glass i taget i en plastbunke eller skål och ringla lite hasselnötskräm mellan lagren. Ta eventuellt sedan en kniv och dra försiktigt genom glassen så hasselnötskrämen skapar ett fint mönster. Servera antingen direkt eller förvara i frysen ett par timmar innan servering. Om glassen varit i frysen över natten är det bra att ta ut den ca 15 min innan servering så den mjuknar upp något.
Emelie Kamp
Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.
Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.
www.emeliekamp.com