Semlor - glutenfri, LCHF

Mer info

  • Ingredienser:

    Bullar
    3 ägg
    0,5 dl xylitol (björksocker)
    1 dl grädde
    2 dl mandelmjöl
    3 msk kokosnötmjöl
    3 msk fiberhusk
    2 tsk bakpulver
    2 tsk kardemumma

    Mandelmassa
    2 dl mandelmjöl
    2 msk xylitol (björksocker)
    0,5 msk vatten

    Garnering
    vispad grädde
    finmalen xylitol (björksocker)

  • Instruktioner:

     

    Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och xylitol fluffigt. Blanda ihop alla ingredienser till en deg och låt stå 5-10 min. Degen kommer vara lösare än en vanlig deg med vetemjöl, så "mjöla" dina händer med lite kokosmjöl eller blöt händerna i kallt vatten, så blir det lättare att snabbt forma bullar av degen. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 20-25 min. Ta ut och låt svalna.

    Gör mandelmassan genom att mixa mandelmjöl, xylitol och vatten i en mixer. Vispa grädden. Skär av bullarnas lock och gröp ur en del av inkråmet med en tesked. Mosa ihop inkråmet och mandelmassa med lite vispad grädde. Fyll bullarna med massan. Spritsa eller lägg en stor klick grädde på bullarna och lägg tillslut på locken. Sikta över finmalen xylitol.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt