Saffransmuffins (mjölk- & glutenfria)

Mer info

  • Ingredienser:

     

    5 ägg
    1 dl xylitol
    125 g kokosolja
    0,5 g saffran
    125 g kokosgrädde 
    1 msk fiberhusk
    2 dl havremjöl
    1,5 dl mandelmjöl
    1/2 tsk vaniljpulver
    2,5 tsk bakpulver
    1 dl russin
    1 äpple, skalat och tärnat

  • Instruktioner:

     

    1. Vispa ägg och xylitol fluffigt.
    2. Smält kokosoljan eller smöret tillsammans med saffranet så att saffranet hinner ge färg ordentligt.
    3. Vispa i kokosgrädden i äggblandningen och häll i matfettet under omrörning.
    4. Blanda alla torra ingredienser väl och sikta i äggblandningen. Blanda i russin och äppelbitar.
    5. Klicka i smet nästan ända upp till kanten i muffinsformar.
    6. Grädda i 160-175 graders ungsvärme i mitten eller nedre delen av ugnen i ca 10 min.

    Det går att använda vanligt smör i stället för kokosolja/ghee+rapsolja, om du inte vill/behöver göra dom mjölkfria.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt