Enkel glögg

Mer info

  • Ingredienser:

    1 flaska alkoholfritt rött vin
    1 påse Santa Maria glöggkryddor
    xylitol (björksocker) eller flytande stevia efter smak
    ev osötad koncentrerad saft
    Till servering: skalade mandlar & russin /eller gojibär)

  • Instruktioner:


    1. Hetta upp vin och glöggkryddor till ca 80 grader.
    2. Låt blandningen stå och dra i ca en timme under lock.
    3. Sila bort kryddorna.
    4. Smaka av med xylitol och/eller stevia och ev lite koncentrerad osötad saft/juice.
    5. Värm upp innan servering.
    6. Servera med russin & skalade mandlar.

    Tips: Vi sötade med en blandning av stevia & xylitol eftersom vi tycker det gav godast smak. Testa dig fram och se vad som passar dig bäst. Söta endast lite i taget och smaka av, så det inte blir för sött.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt