Kladdkaka

Mer info

  • Ingredienser:

    100 gram smör
    100 gram sockerfri mörk choklad
    2 ägg
    1 msk xylitol (björksocker)
    0,5 tsk vaniljpulver
    30 gram kvarg (eller turkisk yoghurt)

  • Instruktioner:

     

    1. Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Ställ åt sidan.

    2. Vispa ägg, sötning, vaniljpulver och kvarg till en smet.

    3. Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa samman.

    4. Häll smeten i en springform och grädda i ugnen ca 6 min på 175 grader.

    5. Låt svalna innan servering. Servera med lättvispad grädde eller hemmagjord vaniljglass.

    Tips: Minst lika god dagen efter, så du kan göra den i god tid! :)

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt