Death by Chocolate

En mastig chokladkaka i vuxensmak.

Mer info

  • Ingredienser:

    450 g sockerfri mörk choklad
    200 g smör
    6 ägg
    0,5 dl xylitol (björksocker)
    1 dl grovt hackade hasselnötter

  • Instruktioner:

     

    Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Ställ åt sidan. Vispa ägg och xylitol till fluffig smet över vattenbad. Lyft efter några minuter bort från värmen och fortsätt vispa tills den svalnat något. Blanda ner hasselnötter i chokladsmeten och rör försiktigt ner i äggsmeten. Se till att chokladen eller äggsmeten inte är för varma för då finns det risk för att äggen stelnar. Häll smeten i en form med bakplåtspapper. Rund eller avlång.

    Grädda i 200 grader i 15-25 min, i ett föruppvärmt vattenbad. Kakan ska kännas fast när den är klar. Servera kall eller rumstempererad.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt