Biskvier

Mer info

  • Ingredienser:

     

    Bottnar
    150 g mandelmjöl
    3 äggvitor
    2 msk xylitol
    Topping
    200 g sockerfri mörk choklad
    Smörkräm
    100 g rumstempererat smör
    ca 1 dl finmalen xylitol (mal själv i en mixer)
    1 krm vaniljextrakt
    1,5 tsk vispgrädde

  • Instruktioner:

     

    Bottnar
    Blanda mandelmjöl och sötning. Vispa äggvitorna hårt och blanda i dem försiktigt med mjölmixen. Klicka ut på en plåt och låt ligga och vila på plåten i 30 min. Grädda i 175 grader i 10-20 min (beroende på hur stora du gör dem - de ska bli gyllenbruna, och vara sega i mitten). Låt mandelbottnarna svalna innan du tar loss dem från papperet.

    Smörkräm
    Vispa smöret mjukt med elvips. Rör försiktigt ner sötning, vaniljextrakt & grädde. Rör till en tjock kräm. (tillsätt 2 msk kakao om du vill ha chokladkräm). Bred smörkrämen på biskvierna med en matsked. Ställ i frysen några minuter så krämen stelnar innan du doppar dem i den smälta chokladen.

    Topping
    Smält den sockerfria chokladen. Doppa biskvierna i chokladen och ställ sedan kallt. Vid behov, doppa biskvierna i den smälta chokladen en gång till när det hunnit stelna. Då blir det ett lite tjockare och jämnare lager choklad ovanpå biskvierna. Låt stelna igen innan servering. Biskvierna håller sig ca 4 dagar i kylskåp och 3 månader i frys.

Emelie Kamp

Jag vill inspirera dig att ta hand om din kropp så du har energi, glädje och ork att fullfölja dina drömmar.

Emelie Kamp är en kostrådgivare och wellness coach som skapar internetbaserade hälsoprogram samt jobbar som konsult åt företag för att få fler bra hälsoprodukter till Sverige.

www.emeliekamp.com

Våga leva sockerfritt